Pricing Manager | Traineeship

Omschrijving

Heb jij een afgeronde Econometrie opleiding, ben je gek op data én op zoek naar een vliegende start van jouw carrière? Kun je niet wachten om alle ins en outs te leren over optimale pricing strategieën en hoe jij meer waarde kan creëren binnen een internationale E-commerce organisatie? Grijp dan deze kans! Wij zoeken een gedreven, analytische econometrist die zich door middel van een zorgvuldig samengesteld opleidingstraject ontwikkelt tot onmisbare Pricing Manager!


Wat bieden wij?

Een uitdagende fulltime startersfunctie van 40 uur per week waarin je een volledige traineeship volgt onder begeleiding van Pricing Specialisten. In het trainingsprogramma leer je alle facetten van dit super gave vak echt goed begrijpen en kun je dit gelijk toepassen in de praktijk! Je krijgt de mogelijkheid om ervaring op te doen binnen een informele, snelgroeiende en internationale organisatie. Bij ons zijn de lijnen kort en de sfeer informeel. Tijdens het trainingsprogramma werk je in een team met ambitieuze collega's en maak jij een vliegende start als onze nieuwe Pricing Manager. 


Wat ga je doen?

Als Pricing Manager ben je verantwoordelijk voor het verder uitbouwen van onze (data driven) pricing modellen alsmede het continue “tweaken” van de algoritmes waardoor de pricing/margin steeds verbeterd wordt. In deze rol ben je continue op zoek naar de “willingness to pay”. Oftewel, je weet haarfijn te segmenteren binnen onze afzetkanalen, op zoek naar de prijs van het aanbod, afgestemd op de betreffende klant segmenten. Je hoeft dit gelukkig niet alleen te doen; met ondersteuning vanuit het BI team en de reeds aanwezige pricing engines, kun je voortbouwen op een stabiele basis. WINST! Dat is jouw belangrijkste doel. Naast het segmenteren in de verschillende pricing modellen, ben je verantwoordelijk voor de marge. Je doet dan ook concrete voorstellen in het aanbod per kanaal en per land. Je werkt hierin samen met de collega's van Purchasing, CX, onze fysieke winkels en het Marketplace team. Maar jij bent ook een echte creatieveling, niet met je handen, maar door creatief te zijn met segmenten, promoties, het aanbod en het bedenken van nieuwe klant offers. Jij denkt out of the box en weet hierdoor continu onze winstgevendheid, per kanaal en per land, te optimaliseren. Een super belangrijk en waardevolle rol, waarbij je echt een impact kan maken binnen onze organisatie!

  Vereisten

  Wij zoeken jou, omdat jij...

  • recentelijk een master Econometrie hebt afgerond;
  • de Nederlandse en Engelse taal uitstekend beheerst in woord en geschrift;
  • geboren bent voor een data-gedreven commerciële rol binnen een internationale e-commerce (retail) organisatie;
  • het vermogen hebt om complexe data analyses te vertalen naar bruikbare aanbevelingen; 
  • een zeer sterke affiniteit hebt met R / Qliksense, PowerBI of andere BI tooling, ervaring met een van deze tools is een pré.


   Wij bieden jou...

   • een perfecte start van jouw carrière en concrete begeleiding om het Pricing vak helemaal te 'ownen';
   • een uitdagende traineeship én fulltime startersfunctie;
   • de mogelijkheid om internationale ervaring op te doen in een dynamische snelgroeiende organisatie;
   • de mogelijkheid om flexibel te werken op ons kantoor in Hapert, bij onze opleidingspartner en/of vanuit huis;
   • een informele, no-nonsense en open bedrijfscultuur;
   • een mooi pakket aan marktconforme arbeidsvoorwaarden, waaronder 25 vakantiedagen, een reiskostenvergoeding, collectieve zorgverzekering, thuiswerkvergoeding en pensioenvoorziening;
   • uiteraard een aantrekkelijke personeelskorting op onze gave lampen;
   • gezellige (online) donderdagmiddagborrels, FIFA spelen of gewoon genieten van je lunch in de kantine tijdens de pauze;
   • werken binnen een werkomgeving waar je energie van krijgt en waar je volop de ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen.


   Pas jij bij ons?

   Wij zijn een snelgroeiende internationale organisatie met ruim 130 medewerkers. Wij hebben 31 webshops in 25 Europese landen en vier fysieke winkels en we breiden steeds verder uit! De webshops beheren wij vanuit ons kantoorpand en warehouse op het Kempisch Bedrijvenpark in Hapert.


   QLF Brands is de drijvende kracht achter de merken QAZQA, Lampenlicht en FittinQ.

   QAZQA is ons ‘tikkie’ eigenwijze verlichtingsmerk. Ons product brand waaronder wij verlichtingsartikelen ontwerpen en produceren. Via onze eigen QAZQA webshop bedienen wij voornamelijk B2B klanten. Lampenlicht is ons retailbrand en staat voor de online en offline verkoop van verlichting met een standaard voorraad van ruim 3.000 verschillende artikelen. FittinQ verzorgt al onze fulfilment-activiteiten, zowel op het gebied van warehousing als op het gebied van customer services. Samen hebben wij dezelfde missie, namelijk altijd de juiste sfeer met lamp en licht!


   Help jij mee ons ultieme doel: 100% sfeerdekking in Europa te bereiken?

   Stuur ons je motivatie met CV en wie weet ben jij binnenkort onze nieuwe waardevolle collega!


   Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.