Pricing Analist | Traineeship

Omschrijving

Heb jij een afgeronde opleiding Econometrie, houd je van data (tools) en ben je op zoek naar een vliegende start van je carrière? Kun je niet wachten om alle ins en outs te leren over optimale prijsstrategieën en hoe je meer waarde kunt creëren binnen een internationale E-commerce organisatie? Grijp dan deze kans! Wij zoeken een gedreven, analytische econometrist die zich middels een zorgvuldig samengestelde opleiding ontwikkelt tot een onmisbare Pricing Analist!


Wat bieden wij?

Een uitdagende fulltime startersfunctie van 40 uur per week waarin je een volledig traineeship volgt onder begeleiding van prijsspecialisten. In het trainingsprogramma leer je echt alle facetten van dit super gave vak begrijpen en direct toe te passen in de praktijk! Je krijgt de kans om ervaring op te doen binnen een informele, snelgroeiende en internationale organisatie. Bij ons zijn de lijnen kort en de sfeer informeel. Tijdens het opleidingsprogramma werk je in een team met ambitieuze collega's en maak je een vliegende start als onze nieuwe pricing analist.

Wat ga je doen?

Als pricing analist ben je verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van onze (datagedreven) prijsmodellen alsook het continu “tweaken” van de algoritmes zodat de pricing/marge continu verbeterd wordt. In deze rol ben je constant op zoek naar de "willingness to pay". Met andere woorden, je weet precies hoe je moet segmenteren binnen onze verkoopkanalen, op zoek naar de prijs van het aanbod, afgestemd op de relevante klantsegmenten. Gelukkig hoef je dit niet alleen te doen; met ondersteuning van het BI-team en de bestaande pricing engines bouw je op een stabiele basis. 

WINST! Dat is je hoofddoel. Naast het segmenteren in de verschillende prijsmodellen, ben je verantwoordelijk voor de marge. Je doet daarom concrete voorstellen in het aanbod per zender en per land. Je werkt samen met de collega's van Inkoop, CX, onze fysieke winkels en het Marketplace team. Maar je bent ook een echte creatieveling, niet met je handen, maar door creatief te zijn met segmenten, acties, het aanbod en het bedenken van nieuwe klantaanbiedingen. Je denkt out of the box en optimaliseert daardoor continu onze winstgevendheid, per kanaal en per land. Een super belangrijke en waardevolle rol, waar je echt impact kunt maken binnen onze organisatie!

  Vereisten

  Wij zoeken jou, omdat jij…

  • recentelijk een studie in Econometrie hebt afgerond;

  • een uitstekende beheersing hebt van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;

  • geboren bent voor een datagedreven en commerciële rol binnen een internationale e-commerce (retail)organisatie;

  • het vermogen hebt om complexe data-analyses te vertalen in bruikbare aanbevelingen;

  • sterke affiniteit hebt met BI tooling. Ervaring met R / Qliksense, PowerBI is een pré.


  Wij bieden jou…

  • een perfecte start van je carrière en concrete begeleiding om het pricing vak volledig 'eigen' te maken;

  • een uitdagende stage en een fulltime startersfunctie;

  • de mogelijkheid om internationale ervaring op te doen in een dynamische snelgroeiende organisatie;

  • de mogelijkheid om flexibel te werken op ons kantoor in Hapert, met onze trainingspartner en/of vanuit huis;

  • een informele, no-nonsense en open bedrijfscultuur;

  • een mooi pakket aan marktconforme arbeidsvoorwaarden, waaronder 25 vakantiedagen, een reiskostenvergoeding, collectieve zorgverzekering, thuiswerkvergoeding en pensioenvoorziening;
  • uiteraard een aantrekkelijke personeelskorting op onze gave lampen;
  • gezellige (online) donderdagmiddagborrels, FIFA spelen of gewoon genieten van je lunch in de kantine tijdens de pauze;
  • werken binnen een werkomgeving waar je energie van krijgt en waar je volop de ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen.


  Pas jij bij ons?

  Wij zijn een snelgroeiende internationale organisatie met ruim 130 medewerkers. Wij hebben 31 webshops in 25 Europese landen en vier fysieke winkels en we breiden steeds verder uit! De webshops beheren wij vanuit ons kantoorpand en warehouse op het Kempisch Bedrijvenpark in Hapert.


  QLF Brands is de drijvende kracht achter de merken QAZQA, Lampenlicht en FittinQ.

  QAZQA is ons ‘tikkie’ eigenwijze verlichtingsmerk. Ons product brand waaronder wij verlichtingsartikelen ontwerpen en produceren. Via onze eigen QAZQA webshop bedienen wij voornamelijk B2B klanten. Lampenlicht is ons retailbrand en staat voor de online en offline verkoop van verlichting met een standaard voorraad van ruim 3.000 verschillende artikelen. FittinQ verzorgt al onze fulfilment-activiteiten, zowel op het gebied van warehousing als op het gebied van customer services. Samen hebben wij dezelfde missie, namelijk altijd de juiste sfeer met lamp en licht!

  Help jij mee ons ultieme doel: 100% sfeerdekking in Europa te bereiken?

  Stuur ons je motivatie met CV en wie weet ben jij binnenkort onze nieuwe waardevolle collega!


  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.